שדרוג תשתיות קיימות
תשתיות ושרותים קיימים כמו מרכזי יום, קהילות תומכות וכד' - פותחו לפני מספר עשורים ודורשים כיום עדכונים והתאמות לצרכים המשתנים של הזקנים ובני משפחתם.
חסרים כיום מענים נוספים ש"בין הבית למוסד" , פתרונות משלימים לזקנים בירידה תפקודית על מנת לאפשר להם להמשיך ולהתגורר בביתם, בקהילה ולאפשר להם ולבני משפחותיהם, איכות חיים טובה יותר. החשיבה והעשייה יתמקדו בהנגשה/ הרחבה/ הגמשה של סל השרותים המוצע במסגרת התשתיות הקיימות ושילוב שרות של תאום טיפול.
מטרה מרכזית:
הנגשה, הרחבה והגמשה של סל השירותים המוצעים לזקן ולבני משפחתו בתשתיות קיימות במטרה לאפשר לו להמשיך ולהתגורר בביתו ולהקל על בני המשפחה המטפלים בו.
יעדים מרכזיים ב- 2016:
- פיתוח קונספט מוסכם לדור הבא של קהילה תומכת
- פיתוח קונספט מוסכם לדור הבא של מרכזי יום
- במידה ויזוהה מודל נוסף של חלופת מיסוד - כנ"ל.
אבני דרך ב- 2016:
הקמת צוות פיתוח בין משרדי לשירותים תומכים בקהילה (שיכיל צוותי משנה על פי השירותים שיבחנו) לצורך קיום תהליך חשיבה מובנה על המודלים העתידיים שרוצים לקדם:
- קהילות תומכות - למידה ובחינה של שינויים נוספים שנדרשים בקהילות תומכות (מעבר לפיילוטים הקיימים) וגיבוש מודל מוסכם יחד עם השותפים הרלוונטיים
- מרכזי יום - שותפות בתהליך למידה ובחינה של השינויים הנדרשים לשדרוג מרכזי היום וגיבוש מודל מוסכם
- מודלים שונים של רצף מסגרות לאנשים עם ירידה תפקודית בקהילה - למידה של מודלים קיימים בארץ ובחירת מודל , ניתוח אפקטיביות וישימות כלכלית
שותפים מרכזיים:
משרד הרווחה, משרד הבריאות, קופות החולים, ביטוח לאומי, רשויות מקומיות, עמותות וארגונים אחרים